Check uw eigen energieleverancier

Het vergelijken van energieleveranciers begint met het controleren van uw eigen leverancier. In principe is er weinig contact tussen u en de leverancier, op de maandelijkse afschrijving en de jaarnota na. Ga na wat u nu betaalt voor de energie die u afneemt en of u tevreden bent met uw leverancier. Controleer ook tot wanneer uw contract loopt: u kunt pas vier weken van tevoren wisselen van energieleverancier. Doet u dit eerder, dan riskeert u een boete! Als u alles van uw huidige energieleverancier in kaart heeft gebracht, wordt het makkelijker om deze straks te vergelijken met een ander. Er zijn talloze sites die u hiermee kunnen helpen. De EasySwitch energievergelijker biedt een breed aanbod van energieleveranciers en laat u duidelijk zien wat deze te bieden hebben.

Goedkoopste tarieven controleren

Als u eenmaal begonnen bent met vergelijken zult u zien dat er veel aanbod is. Bij EasySwitch.nl kunt u kunt heel eenvoudig opties aanvinken die u belangrijk vindt, zoals groene of extra groene energie. EasySwitch.nl zorgt ervoor dat u altijd de goedkoopste deals te zien krijgt, toegespitst op uw wensen.

Vergelijk en kies!

U kunt nu uw huidige en een eventuele nieuwe energieleverancier met elkaar vergelijken. In de meeste gevallen bent u goedkoper uit bij een nieuwe leverancier. Niet alleen zijn de prijzen lager, u krijgt vaak ook nog een welkomstbonus! Veel energieleveranciers proberen nieuwe klanten te lokken met cadeau’s zoals tablets en thermostaten. Wees u er zich van bewust dat u hier altijd voor betaalt in de vorm van een hogere energierekening. Het is dus verstandiger om dit links te laten liggen en te kiezen voor een voordelig maandbedrag. Als u het geld spaart wat u erop verdient, kunt u het altijd nog zelf aanschaffen. Als laatste doet u er goed aan om een jaarcontract te nemen: zo kunt u elk jaar opnieuw profiteren van de welkomstkortingen die de energieleveranciers u aanbieden.

In deze drie stappen kunt ook u de beste energieleverancier kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *